Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama

Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama

Antibakteriyel epoksi zemin kaplama termosetler grubundan yapıştırıcı bir kimyasal reçine olması sebebiyle asit, su ve alkole karşı oldukça yüksek direnç gösterir. Bununla birlikte kimyasallara karşı dayanıklı olması, parlak ve su geçirimsiz bir uygulama olması da zeminleri aşınmaya ve sürtünmeye karşı korunaklı hale getirmesi adına önemlidir.

Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Geniş bir kullanım alanına sahip olan epoksi zemin kaplama anti bakteriyel özelliği sebebiyle özellikle hastane ve laboratuvarlarda tercih edilir. Bununla birlikte ilaç fabrikaları, sanayilerin mutfakları, entegre tesisleri, gıda sanayisi, ambalajlama ve depolama alanları ve hijyen gerektiren yerlerde yaygın bir kullanım sunar. Kullanılması ile birlikte çok sayıda avantajı beraberinde getirir.

Epoksi zemin kaplama özellikleri zemin kaplamanın kullanılması ile birlikte elde edilen avantajların uzun gelirse sahip olunduğunu gösterir. Avantajları arasında;

  • İstenilen renk ve her türlü yüzeyde uygulama yapılması mümkündür.
  • Toz ve bakterileri barındırması söz konusu değildir.
  • Su, asit ve alkaliye karşı yüksek dayanıklılık sağlar.

Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Yapılır?

Epoksi zemin kaplama nasıl yapılır sorusu pek çok sektör tarafından merak edilir. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanılan ve pek çok sektörün tercihi olmayı başaran anti bakteriyel epoksi zemin kaplama, isminden de anlaşılacağı üzere epoksi adı verilen kimyasal bileşen kullanılarak gerçekleştirilen kaplama türüdür.

Epoksi adı verilen bu bileşenin antibakteriyel özelliğe sahip olması ve insan sağlığı adına fayda sağlaması ekstra hijyen gerektiren her yerde kullanılabilen bir malzeme haline gelmesini sağlamıştır.

Sağlık ve hijyen gerektiren yerlerde kullanılan ve kullanılması ile çok sayıda avantaj sağlayan kaplama çeşidi epoksi zemin kaplama nedir sorusuna yanıt olarak verilebilir. Bu uygulama kullanıcıya çok sayıda avantaj sağlar. Uygulamanın daha başarılı olması için uygulama esnasında yalnızca profesyonel ekiplerin çalışması ve kaliteli malzemeler kullanılması gerekir.

Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama

Mükemmel yapışma özelliğine sahip olan epoksi, kimyasal ve ısı direnci yüksek bir malzeme olarak değerlendirilebilir. Bununla birlikte mekanik dayanın ve elektriksel yıldım özelliklerine de sahiptir. Epoksi maddesi zemine uygulandıktan sonra süratle katılaşır ve iki hafta içerisinde kürlenmeye başlar. Buna bağlı olarak sert kemikleşen bir yapıya dönüşür. Bu durum kullanılması ile elde edilen avantajların uzun bir liste sahip olmalarını sağlar.

Genel olarak beton zeminler üzerine uygulanan epoksi malzeme uzun yıllar boyunca dayanabilecek ve ağır yüklerde dahi kolayca yer görmeyen bir malzemedir. Bu durum performansının çok yüksek olmasına yardımcı olurken pürüzsüz ve dayanıklı bir yüzey yaratmak konusunda en çok tercih edilen malzemelerin arasına epoksi zemin kaplama çeşitleri girmesini sağlar.

Epoksi Zemine Nasıl Uygulanır?

Epoksi zemin kaplama işlemi zeminlerin özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterecek şekillerde gerçekleşir. İhtiyaçları ve özgün koşullara bağlı olarak gerçekleştirilen bu uygulama yalnızca alanında uzman iki ben gerçekleştirilmelidir. Epoksi uygulaması yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı etkenler olduğunu söylemek mümkündür bu etkenlerin başında ise kaplama yapılacak zeminin durumu gelir. Bununla birlikte çeşitli kimyasal etkenlerin varlığı, uygulama yapılacak olan alanın hangi amaçla kullanıldığı, hijyen ve kaymazlık beklentisi gibi faktörler de uygulama öncesi mutlaka.

Epoksi zemin kaplama boyası hastaneler başta olmak üzere hijyen gereken her yerde kullanılabilecek kadar etkili özelliklere sahiptir. Entegre tesisleri ve kimya ya da ilaç sanayisi gibi ekstra hijyene gerek duyulan her yerde tercih edilebilir. Tercih edilmesi ile birlikte uzun ömürlü bir kullanım vadeder. Farklı zeminlerin ihtiyaçlarını karşılayabilen bir kaplama çeşidi olması farklı alanlarda tercih edilebiliyor olmasını sağlar.

Paylaşın!

Bir Yorum Bırak