Endüstriyel Zemin Kaplama

Endüstriyel Zemin Kaplama

Endüstriyel epoksi zemin kaplama isminden de anlaşılacağı üzere endüstriyel tesisler için tercih edilen zemin kaplama yöntemidir. Sabit trafik ve mekanik yıpranmanın yanında aşındırıcı sıvı, yüksek sıcaklık ya da ağırlık gibi etkilere karşı dirençli olması gereken endüstriyel zemin kaplama, dayanıklı ve uzun ömürlü bir kullanım sunmalıdır. Endüstriyel zemin kaplama çeşidinin bu gibi özelliklere sahip olmadığı durumlarda güvenli bir kullanım sunmayacağını söylemek gerekir.

Özel gereksinimli alanlar için tercih edilebilecek endüstriyel zemin kaplama çeşitleri kendi içerisinde farklı seçeneklere sahiptir. Bu durum karar vermeyi kolaylaştırırken, kullanılan zemin kaplama yöntemi ile elde edilen avantajların da daha uzun bir listeye ulaşmasını sağlar.

Endüstriyel Zemin Kaplama Nedir?

Endüstriyel epoksi zemin kaplama sanayi tesislerinin işlevselliği düşünerek tasarlanan, özel olarak hayata geçirilen ve yalnızca bu alanda uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir kaplama yöntemidir. Son derece dayanıklı olması tercih edilmesini sağlayan ve onu ön plana çıkartan en önemli özelliklerinden biridir.

Endüstri bölgelerinde ağır sanayi hizmeti verildiği göz önünde bulundurulduğunda kullanılması gereken bütün malzemelerin sağlam ve güçlü olması gerektiği görülür. Sağlan olması gereken malzemelerin başında ise zemin kaplama için kullanılan malzemeler gelir.

Antistatik Zemin Kaplama

Bu sayede aşınma, darbe, iş kazaları ve diğer etkenler zemin kaplamaya zarar veremez. Bu durum uzun ömürlü ve ekonomik bir kullanım sunmasını sağlayan önemli bir etken olarak değerlendirilir. Bununla birlikte üretimin daha verimli hale gelmesi ve işçinin korunması adına da endüstriyel zemin kaplama önemli bir rol oynar. Özel olarak formüle edilen malzemeler sayesinde, alanında uzman ekipler tarafından hayata geçirilen endüstriyel zemin kaplama endüstrilerin farklı istek ve ihtiyaçlarını başarılı şekilde karşılar.

Endüstriyel Zemin Kaplama Neden Önemlidir?

Ağır sanayi üretimlerinin yapıldığı her yerde endüstriyel epoksi zemin kaplama kullanımı ile karşılaşmak mümkündür. Bu durum endüstriyel zemin kaplama yöntemlerinin neden bu denli önemli olduğuna dair merak duyulmasına yol açar. İş güvenliği açısından değerlendirildiği takdirde zeminlerin üretime göre şekillenmesi çok daha doğrudur. Kaygan zeminler ağır işleri engeller bununla birlikte işçilerin sağlıklarını tehlikeye atar. Yük taşınan endüstri alanlarının zemine mutlaka buna uygun olmalıdır. Aksi taktirde üretim yeterince verimli olmayacağı gibi, tehlikeli ve elverişsiz bir çalışma ortamı meydana gelebilir.

Dolayısıyla endüstriyel zemin kaplamanın neden önemli olduğuna dair tek bir şekilde yanıt vermek mümkün değildir.

  • Üretimin daha verimli gerçekleşmesi,
  • İşçilerin sağlıklarının korunması,
  • Üretim yapılan alana uygun bir çalışma atmosferi yaratılması gibi çok sayıda etken endüstriyel zemin kaplamanın önemine örnek olarak verilebilir.

Endüstriyel Zemin Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel epoksi zemin kaplama kullanım alanları her geçen gün büyük bir hız ile artarken bu durum zemin kaplama çeşitlerinde farklı versiyonları ulaşmasını sağlamıştır. Günümüzde sanayi bölgeleri başta olmak üzere geniş çalışma alanları, alışveriş merkezleri, havaalanları, lojistik merkezleri ve depolar endüstriyel zemin kaplamanın tercih edildiği alanlar arasında yer alır. Bununla birlikte kullanılan her alanın ihtiyacının farklı olabileceğini göz önünde bulundurulmalı, buna uygun bir çeşit tercih edilmelidir. Endüstriyel zemin kaplama çeşitleri arasında;

  • Epoksi zemin,
  • Beton zeminler,
  • Vinil zeminler,
  • Parlak kaplamalar,
  • Kauçuk ve PVC kaplama gibi alanlar bulunur.

 

Farklı çeşitlere sahip olması endüstriyel epoksi zemin kaplama özellikleri konusunda da değişiklikleri beraberinde getirir. Zemin ile uyumlu bir çeşitten yana yapılacak tercih can güvenliği ve iş güvenliği konusunda önemli bir rol oynar. Hemen her sektörde tercih edilebilecek bir zemin olduğunu dile getirmek mümkündür. Mutlaka alanında uzman ekipler tarafından uygulanmalıdır.

Paylaşın!

Bir Yorum Bırak