Epoksi Zemin Kaplamaları

Epoksi Zemin Kaplamaları

Epoksi zemin kaplamaları isimlerinden de anlaşılacağı üzere epoksi malzeme ile gerçekleşen zemin kaplama yöntemidir. İki bileşenli bir reçine olan epoksi, kurulması ile birlikte su, asit ve alkaliye karşı direnci yüksek bir madde haline gelir. Sahip olduğu bu direnci zaman içerisinde yitirmez. Bununla birlikte kolay temizlenebilen, mekanik mukavemeti yüksek, farklı alanlarda kullanılabilen bir malzeme olması zemin kaplama için tercih edilmesini sağlar.

Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Epoksi zemin kaplamaları epoksi malzeme ile yapılan ve en popüler zemin kaplama türlerinden biridir. Teknik bir ürün olarak kullanılan epoksi, zemin kaplama amacıyla kullanıldığı takdirde dayanıklı bir kaplama çeşidi haline gelir. Alanında uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmesi gereken epoksi zemin kaplama, uzun yıllar boyunca kullanılabilecek bir zemin kaplamasına sahip olmanızı sağlar.

Termosetler grubunda yer alan, yapıştırıcı bir kimyasal reçine olan epoksi, olumlu özellikleri sebebiyle farklı amaçlar doğrultusunda kullanılır. Zamanla özelliklerini kaybetmemesi, dayanıklı ve kaliteli bir kullanım sunması zemin kaplama başta olmak üzere pek çok alanda tercih edilmesini sağlar.

Epoksi Zemin Kaplamanın Ne Gibi Özellikleri Bulunur?

Uzun bir listeye sahip olan epoksi zemin kaplamaları özellikleri zemin kaplama için epoksi kullanılması ile birlikte çok sayıda avantajın beraberinde geleceğini gösterir. Kullanılması ile elde edilen avantajlar ve özellikleri arasında;

  • Zeminin su, asit ve alkaliye karşı yüksek dirence sahip olmasını sağlar.
  • Sürtünme ve aşınmaya karşı yüksek dirence sahiptir.
  • Yağ ve kimyasallara karşı dirençlidir.
  • Yüzeyin kir tutmasını engelleyerek kolay bir şekilde temizlenir.
  • Kaymayan bir yüzey oluşturur.
  • Kokusuz ve hijyenik bir yer kaplamasıdır.
  • Bakteri oluşmasını ya da çoğalmasını engeller.
  • Kuvvetli bir yapıştırma gücüne sahiptir.
  • Dekoratif uygulamalar için tercih edilebilecek geniş bir renk yelpazesi bulundurur. Bu sayede estetik kaygıları da başarılı şekilde karşılar.
  • İzolasyon özelliğine sahiptir.
  • Uygulama süresinin minimize edilmesini sağlayan bir üründür.
  • Uzun ömürlü kullanım sunar.
  • Eğer kaplanacak alanda çatlak veya kırık bir bölge varsa bu hasarların giderilmesini ve alanın tamamen düz hale gelmesini sağlar.

Sahip olduğu özellikler epoksi zemin kaplamaları kullanımı ile elde edilen avantajların uzun bir listeye sahip olmasını sağlar. İç mekanların tamamında kullanılabilecek, özellikle ekstra hijyene ihtiyaç duyulan alanlarda tercih edilen epoksi zemin kaplama sağlık sektöründe veya gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için vazgeçilmez bir seçenektir. Kimyasal temizleyiciler de dahil olmak üzere herhangi bir ürün grubundan etkilenmiyor ve yapısında bozulma meydana gelmiyor olması, temizlik için ayrılması gereken sürenin minimize edilmesini sağlar. Bu gibi özellikleri göz önünde bulundurulduğunda kullanımının pek çok açıdan avantajlı olduğunu söylemek mümkündür.

Epoksi Zemin Kaplama Nerelerde Kullanılır?

Epoksi Zemin Kaplamaları

Dayanıklı bir malzeme olan ve uzun yıllar boyunca kullanılsa dahi etkili özelliklerini kaybetmeyen epoksi, zemin kaplama amacı ile en çok kullanılan malzemedir. İçeriğinde bulunan bileşenler yüksek yapışma sağlar. Dayanıklı bir yapıya sahip olan ve hem kimyasal hem de mekanik etkilere karşı direnç gösterme konusunda etkili olan epoksi, zemin kaplama amacıyla kullanıldığında çeşitli avantajlar sunar.

Sahip olduğu özellikler epoksi zemin kaplamaları kullanım alanları listesinin her geçen gün uzamasını sağlar. Gelişen teknolojiye bağlı olarak epoksi reçinesi de farklı özelliklere sahip hale gelmiş, bu durum kullanım ile elde edilen verimi arttırmıştır. Depo zeminleri, fabrikalar, hastaneler, uçak hangarları, okullar, ofisler, otoparklar ve gıda üretimlerinin yapıldığı işletmeler gibi pek çok farklı alanda kullanıldığı görülür. Hızlı bir şekilde uygulama yapılması, etkili bir sonuç elde edilmesi, elde edilen sonucun görsel açıdan da istekleri karşılaması tercih edilmesini sağlayan etkenler arasındadır.

 

 

Paylaşın!

Bir Yorum Bırak