Fabrika Zemin Kaplama

Fabrika Zemin Kaplama

Fabrika zemin kaplama amacıyla kullanılan farklı çeşitler olduğunu dile getirmek mümkündür. Her fabrikanın üretim gerçekleştirdiği sektör birbirinden farklı olduğu için zemin kaplama da dahil olmak üzere ihtiyaç duydukları bütün ürünler farklılık gösterir. Fabrikaların zemin kaplaması amacıyla kullanılacak ürünlerin değişen ihtiyaçlara başarılı şekilde entegre edilebilmesi ve ihtiyaçları karşılıyor olması gerekir. Bu doğrultuda zemin kaplama amacıyla kullanılan ürünlerin gelişen teknolojiye bağlı olarak her geçen gün daha uzun bir liste ulaştığını, bu sayede istek ve ihtiyaca uygun bir tercih yapmanın kolaylaştığı söylenebilir.

Kullanım amacı belirlendikten sonra fabrika zemin kaplama için en uygun olan tercihin yapılması gerekir. Uygulamanın yalnızca alanında uzman ekipler tarafından yapılması gerektiğini, aksi takdirde avantajların maksimize edilmesinin zor bir ihtimal olarak kalacağını da söylenmelidir.

Antistatik Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Fabrika zemin kaplama çeşitlerinden biri olan ve özellikle fabrikaların değişen ihtiyaçlarını başarılı şekilde karşılaması sebebiyle yoğun bir ilgi gören antistatik epoksi zemin kaplama isminden de anlaşılacağı üzere epoksi malzeme ile gerçekleştirilen bir zemin kaplama türüdür. Özellikle elektronik cihaz ve bu alanda parça üretimi yapan fabrikalarda kullanılan, kullanılmasıyla elektrik sebebiyle meydana gelebilecek tehlikeleri ortadan kaldıran antistatik epoksi zemin kaplama, çalışma ortamının daha güvenli hale gelmesini sağlar. Bununla birlikte nihai ürünlere ya da işçiye zarar vermiyor olması  da tercih edilmesini sağlayan önemli etkenler arasındadır.

Fabrika Zemin Kaplama İçin Hangi Zemin Kaplama Çeşitleri Kullanılır?

Fabrika zemin kaplama kullanımı için epoksi malzemenin önemli bir rol oynadığını ancak kullanılan tek malzemenin epoksi olmadığını da söylemek gerekiyor. Zemin kaplama fabrikalar için en önemli etkenlerden biridir. Mutlaka değişen ihtiyaçlara yanıt verebilecek bir tercih yapılması gerekir. Fabrikalarda zemin kaplama için kullanılan birden fazla seçenek olduğunu dile getirmek mümkündür. Bu seçenekler;

  • Poliüretan kaplama: Epoksi kaplama ile benzer olan poliüretan kaplama dayanıklı ve aşınmaya karşı dirençlidir. Zemini darbelere karşı koruması ve esnek bir kaplama olması titreşimli ve hareketli makinaların çalıştığı bölgelerde kullanılmasını sağlar.
  • Polimer kaplama: Zeminleri kimyasallara aşınmaya karşı koruyan polimer kaplama fabrikalarda en çok kullanılan kaplama çeşitlerinden biridir. Kimyasal maddelere karşı dayanıklı olması ve zemin temizliği esnasında kolaylık sağlaması tercih edilmesini sağlar.
  • Akrilik kaplama: Akrilik kaplama zeminde meydana gelebilecek aşınma, yıpranma veya kimyasal maddelere karşı koruma sağlar. Parlak ve renkli bir yüzey sağlaması tercih edilmesini sağlayan özellikler arasındadır.
  • Kendinden yayılan kaplama: Zeminlerin ağır iş yüklerine dayanmasını sağlayan kendinden yayılan kaplama çeşidi son derece dayanıklıdır. Kimyasal direnç göstermesi ve zeminleri kaymaz ya da kaydırmaz hale getirmesi tercih edilmesini sağlayan özellikleri arasındadır.

Fabrikaların Hangi Bölümlerine Zemin Kaplaması Yapılması Gerekir?

Fabrika zemin kaplama kullanım alanları isimlerinden de anlaşılacağı üzere çeşitli sektörlerde üretim yapılan fabrikalardır. Binlerce işçinin aynı anda çalıştığı, kimyasal maddeler ile çalışılan ya da elektrik alanında üretim yapılan fabrikaların zemin kaplaması konusunda sahip olmaları gereken farklı özellikler olduğunu da söylemek gerekir. Fabrikaların üretim alanları başta olmak üzere depolama ve lojistik bölümleri ile montaj ve bakım bölümlerinim mutlaka zemin kaplamasından yararlanması gerekir.

Fabrika Zemin Kaplama

Bununla birlikte laboratuvarlar, montaj ve bakım bölümleri ile ofis ve sosyal alanlar da gerekli ihtiyaçları karşılayacak şekilde zemin kaplamasından yararlanması gereken alanlar arasındadır. Kullanıldığı alanların birbirinden farklı olması fabrika zemin kaplama özellikleri konusunda da farklılıklar meydana gelmesini sağlar. Zemin kaplama mutlaka kullanılacak alanın değişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olmalıdır. Alanında uzman ekipler tarafından uygulama yapılmalıdır. Aksi takdirde avantajlı bir kullanım sunmayabilir.

Paylaşın!

Bir Yorum Bırak