Marin Ürünleri

Marin Ürünleri

Marin ürünleri denizcilik sektörü ile direkt olarak ilişkili olmalarına rağmen farklı sektörlerde de kullanılabilecek ürünlere yer veriyor. Katamaran, tekne ve yat gibi araçların daha verimli bir çalışma sistemine sahip olması amacı ile kullanılan ve kendilerine ait farklı özelliklere sahip olan bu ürünler araçların daha estetik bir görüntüye sahip olmalarına yardımcıdır. Bununla birlikte korunaklı bir kullanım sunmaları ve kullanım verimini artırmaları gibi avantajlar yaratmaları da tercih edilmelerini sağlayan etkenler arasındadır.

Yapıştırıcılar Neden Kullanılır?

Marin ürünleri arasında bulunan ve en çok kullanılan ürünler tekne macunu, yapıştırıcı ve kaplama izolasyon malzemeleridir. Bu ürünler haricinde de marin ürünleri içerisinde yer alan farklı ekipmanlar bulunur. Ancak en çok kullanılan ve kullanılması ile birlikte çeşitli avantajları yaratan ürünler arasında listede bulunan ürünler gelir.

Özellikle yapıştırıcı ürünlerin oldukça önemli bir göreve sahip oldukları dolayısıyla deniz araçlarının pek çok alanında kullanıldıkları görülür. Yüksek yapıştırma gücüne sahip olan yapıştırıcı ürünler ısıya, suya ve neme karşı dayanıklıdır. Solventsiz içerikleri sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabilen ve kullanıldığı alanda çeşitli avantajlar yaratan bir ürün olarak değerlendirilir. Yaklaşık 2 saat kuruma süresine sahip olan bu ürünler mekanik dayanıklılık konusunda da oldukça başarılıdır.

Marin Ürünleri

12 saate kadar mekanik dayanıklılık, 7 güne kadar kimyasal dayanıklılık süresine sahip olmaları tercih edilmeli sağlayan etkenler arasındadır. Film şeklinde yüzeye uygulanabilen yapıştırıcılar, avantajlı bir kullanım sunarlar. Eğer uygulama esnasında olması gerekenden daha fazla yapıştırıcı kullanırsanız uygulama sonrası silerek temizleyebilirsiniz. Kuruyana dek presleme yapmaya ve sabit tutmaya özen göstermelisiniz. Böylelikle kullanım sonrası elde edilecek avantajları arttırabilirsiniz.

Marin Ürünlerinin Kullanım Alanları

Denizcilik sektörü ile direkt olarak ilişkili olan marin ürünleri kullanımı pek çok yerde kendini gösteriyor. Marin ürünleri olarak adlandırılan ve kendi içerisinde farklı sınıflara ayrılan bu ürünlerin, değişkenlik gösteren özellikleri olduğu dolayısıyla farklı istek ve ihtiyaçları başarılı şekilde karşıladıkları da görülüyor. Kullanıldıkları alanlar arasında;

  • Suya maruz kalan yerlerde,
  • İç ve dış mekanlarda,
  • Pervaz üzerine ürün yapıştırırken,
  • Beton üzerine ürün yapıştırırken,
  • Akustik ses panellerinin üretiminde,
  • Strafor, metal ve alçı yapıştırma amacıyla,
  • Tekne ve mobilya imalatında,
  • Ahşap malzemeleri birbirine yapıştırmak için kullandıkları görülüyor.

Tekne Macunu ve İzolasyon Malzemesi

Marin ürünleri arasında bulunan birden fazla seçenek olduğunu söylemek gerekir. Bunlardan biri olan ve oldukça önemli bir kullanıma sahip olan tekne macunu gemi sanayi için en önemli ürünlerden biridir. Saç teknelerde, polyester teknelerde ve ahşap balıkçı teknelerinde şekil verme, yüzeyi doldurma ve tesviye gibi amaçlar doğrultusunda kullanılan tekne macunu solvent bulundurmaz. Doldurma gücü oldukça yüksektir. Kullanmadan önce kullanılacağı yüzeyi toz ve yağdan arındırmak gerekir. Eğer gerekiyorsa yüzeye astar uygulaması yapıldıktan sonra uygulanması daha doğrudur. Tekne macunu nemli ortamlarda bulundurulmamalı, bu ortamları uygulama yapmaktan kaçınılmalıdır. Karışımı hazırlarken önerilen oranı dikkate almak gerekir.

Marin ürünleri kullanım alanları denizcilik sektörü başta olmak üzere pek çok farklı alanda kendini gösterir. Ürünlerin birbirinden farklı seçeneklere sahip olması kullanım alanlarının uzun bir listeye ulaşmasını sağlar.

Marin ürünlerinden bir diğeri olan ve diğer ürünler kadar önemli bir kullanım sunan izolasyon malzemeleri ise tekne ya da yat kaplaması gibi farklı amaçlar doğrultusunda kullanılır. Kaplama sayesinde araçların korozyondan korumaları sağlanır. Deniz araçlarının bakteri ya da mantar gibi istenmeyen problemler ile karşılaşması engellenir.

Marin ürünleri özellikleri ürünlere göre değişkenlik gösterse de izolasyon malzemelerinin özellikleri arasında güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmaları bulunur. Kuru ve temiz olan bütün ahşap yüzeylere uygulanabilen izolasyon malzemesi, 4 saat içerisinde kurur ve kullanıma hazır hale gelir.

Paylaşın!

Bir Yorum Bırak